Kisahumua vol 2

Noniin, jäätiinkin näiden kisapostausten kanssa seuraaviin kisoihin eli Fitness Classicciin. Tässä Maltan Diamond Cupin ja Fitness Classicin välissähän kerkesin myös Kölniin FIBOilemaan, mutta jätetään se tarina nyt väliin että tekstit pysyvät edes jotenkin järkevän mittaisina. 🙂 Toisaalta eipä FIBOsta sen kummempaa raportoitavaa olisikaan ollut, paljon tuttuja ja vielä enemmän vaate- sekä lisäravinnebrändien ständejä, joista yhdestä itseasiassa saattaapi kehkeytyäkin jotakin mielenkiintoista tulevaisuudessa. Siitä kuitenkin lisää tuonnempana. 😉

Eli Fitness Classic viikonloppuun siis. Joonashan kisasi kyseisenä viikonloppuna itse, joten olin pyytänyt avukseni huoltojoukkoihin Kristan, joka kisasi itsekin tiimini alla viime syksynä. Startattiin perjantaiaamu yhdessä treenillä Kristan kanssa Nokian Liikuntamaailmassa, jonka jälkeen tultiin meille aamupalalle ja suihkuun. Kamat olikin jo lähes valmiina pakattuina laukuissa joten pienimuotoisen siistytymisen ja aamukahvien jälkeen olimmekin jo lähtövalmiudessa. Matka helsinkiin menikin nopeasti ja pian olimmekin jo checkaamassa sisälle Scandic Parkiin. Itse olin edellisenä vuonna saanut melko huonoa palvelua em hotellista, joten olin melko pitkin hampain suostunut varaamaan sieltä huonetta, mutta onneksi hotelli yllätti positiivisesti tällä kertaa ja kaikki meni majoituksen puolesta alusta loppuun erinomaisesti. 

Check inin sekä hotellihuoneeseen taloksi asettumisen jälkeen olikin jo aika lähteä rekisteröitymispaikalle Kultsalle. Tämä siksi että myös huoltaja- sekä valmentajakortit haetaan em tapahtumasta joita ilman bäkkärille ei ole asiaa. Olin myös luvannut omille kilpailijoilleni että voivat tulla halutessaan samaan aikaan kanssani sinne, jos vaikka ei haluaisi mennä yksin tai tulee jotakin ongelmia tms niin apu olisi sitten lähellä. Kuitenkin kilpailijarekisteröinti meni kaikilta ongelmitta ja nopean kuntotsekin jälkeen totesimme kaiken olevan juuri niinkuin siinä vaiheessa pitääkin. Kilpailijat lähtivät majapaikkoihinsa lepäämään ja me takaisin hotellille. 
Lauantai alkoikin kohtuu ajoissa, sillä ennen huoltohommia ehdimme hetkeksi ihastelemaan FASTin upeaa ständiä sekä uuttaa Muscleseries-sarjaa ja tuli siinä vaihdettua kuulumisiakin monen muun brändin urheilijankin kanssa. Samalla käytiin läpi myös päivän polttavimpia asioita, kuten kuinka flossataan (kiitokset Piialle & Johannekselle erinomaisista opeista). ;D Ständeilyn jälkeen Krista lähti viemään Joonasta takaisin hotellille ja sitten olikin jo aika siirtyä bäkkärihommiin. 

Lauantaina kilpailivat wellness- sekä body fitness-tytöt eli omia kilpailijoita minulla oli näissä sarjoissa yhteensä kolme sekä yksi toisaalla valmennuksessa ollut tyttö, jonka kanssa oli sovittu että sai nämä kisat kisata poikkeuksellisesti tiimini alla. Wellnessissä Karoliina oli hienosti pisteen erolla toinen pituussarjassa -164cm ja Catie sijalla 8. pituussarjassa +164cm. Body fitneksessä Susanna voitti lyhyen sarjansa ja ensimmäinen EM-kisalippu olikin näin tienattu. 🙂 

Päivä tuli päätökseen puoli kuuden maissa lähdimme hakemaan Joonasta hotellilta väriin. Kävimme sillä aikaa kaupassa ja vihdoin kun olimme lähdössä salille, kello olikin jo lähempänä kahdeksaa. No eipä siinä auttanut kuin sekoitella treenijuomat ja lähteä kohti hotellin yhteistyösalia. Salin oven ulkopuolella saimme kuitenkin todeta salin olevan jo kiinni ja toisen lähellä olevan menevän kiinni 20 minuutin päästä joten päätimme sitten vain harmittelujen jälkeen luovuttaa ja lähteä syömään illallista naapurihotellin ravintolaan. Olisi tietysti tämäkin asia pitänyt tarkistaa etukäteen mutta eipä käynyt mielessä että hotellin salille ei pääsisi lauantai-iltana kahdeksan maissa.. No se siitä. Sisäfilepihvien jälkeen olimmekin jo aivan valmiita nukkumaan ja aamun aikainen herätys myös kannusti nukkumaan joten valot pois ja pää tyynyyn.
Sunnuntaiaamun ensimmäinen kilpailija Heidi kilpaili bikini fitness junioreissa päivän ensimmäisessä luokassa, joten kisapaikalle saavuttiin jo kahdeksalta jotta olisi aikaa rauhassa laittaa tyttö valmiiksi lavalle. Hyvä näin, koska tytön väri oli odottamattomien sattumusten seurauksena aivan epätasainen ja epäonnistunut, niin ehdimme tämän asian korjaamaan ennen lavalle menoa. Suurkiitos tästä Onsite Tanin Janille että auttoi meitä hädässä! 🙂 Loppu hyvin kaikki hyvin siis ja Heidi pääsi astelemaan lavalle tasaisemmassa värissä ja lopullinen sijoitus oli 10. sija. 

Bikini junnujen sekä men’s physiquen välissä oli hieman taukoa, joten ehdimme hakemaan lounasta (ja KAHVIA <3) ennen loppupäivän rutistusta. Lounaan jälkeen haimme Joonaksen hotellilta ja siirryimme takaisin kisapaikalle. Joonas voitti oman sarjansa ja näin oli seuraavan kilpailijan EM-kisalippu tienattu. Joonashan on siis toisaalla valmennuksessa ja minä olen keskittynyt huolehtimaan vain poseerauksista ja kokonaislookista, mutta sovimme että hän edustaa myös meidän tiimiämme jotta voin itse hänet huoltaa kisaan. Joonaksen voiton jälkeen alkoikin hulinat kun bikinikisaajat piti saada lavakuntoon. 

Edellisenä päivänä kilpailleet Catie sekä Karoliina kilpailivat myös sunnuntaina bikini fitneksen puolella sekä heidän lisäkseen Erika kisasi bikinin pituussarjassa -168cm. Karoliina jätettiinkin reippaasti finaalin ulkopuolelle, mikä sinänsä olikin ihan loogista, sillä hän oli pärjännyt edellisenä päivänä wellnessissä niin hyvin ja olisi ollut kieltämättä omituista että yhdellä fysiikalla voisi pärjätä monessa eri kategoriassa yhtä lailla. Karoliina kisasikin sunnuntain lähinnä lisäkokemuksen vuoksi ja näin ollen emme harmitelleet tätä sen enempää. Erika ylsi omassa pituussarjassaan lopulta sijalle 5. johon ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen, sillä hän paransi suoritustaan jokaisella osa-alueella valtavasti edelliseen kevääseen verrattuna. Catie oli sijalla 7. pitkässä bikinissä ja teki myös oikein hyvin suorituksen ja olin todella ylpeä jokaisesta kilpailijastani sekä heidän suorituksistaan. 

Kokonaisuudessaan kilpailut olivat mielestäni erittäin hyvätasoiset oikeastaan jokaisessa kategoriassa ja tuomarointi meni mielestäni juuri niinkuin pitääkin. 
Myös tunnelma bäkkärillä oli niin kilpailijoiden kuin valmentajien kesken mielestäni (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) erittäin positiivinen ja yhteisöllinen.
Ja arvostelulajin ollessa kyseessä koen myös että mikäli haluaa tässä lajissa kilpailla, on silloin myös hyväksyttävä se, että sijoituksiin vaikuttaa juurikin ne muiden (=tuomariston) mielipiteet (eikä esim suoritusaika tms) ja näin ollen on lopputulos myös hyväksyttävä sellaisenaan kuin se on. Tai en itse ymmärrä sitä, että mitä lisäarvoa esimerkiksi protestointi palkintojenjaossa, bäkkärillä tai vaikka somessa jälkikäteen tuo yhtään mihinkään kuin eipä se kuitenkaan mitään muuta. Aiheuttaa vaan pahaa mieltä muille ja luultavasti myös itselle. Lähinnä se on mielestäni todella lapsellista että epäkunnioittavaa sekä kanssakilpailijoita, että tuomaristoa kohtaan ja mielestäni sananlasku ”se ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön” sopii tähän erittäin hyvin. 
Toinen porukka, mitä en itse laisinkaan ymmärrä on sitten tämä ”sometietäjät” jotka eivät itse edes kisaa tai sitten vaikka tällä kertaa eivät kisanneet, mutta haluavat kuitenkin suureen ääneen kritisoida sijoituksia tai tuomaristoa kaikkialla niin vinkkinä heille, että tuomarikoulutukseen saa ymmärtääkseni kuka tahansa hakea, mikäli kisojen sijoitukset eivät omaa mieltä miellytä ja tuomaritkin olivat kaikki ”ihan puusilmiä”. Kuitenkin jokainen lavalle noussut on tehnyt valtavan työn sinne päästäkseen eikä kukaan heistä mielestäni todellakaan ansaitse niskaansa mitään haukkumaryöppyjä keltään sivulliselta jolla ei ollut osaa eikä arpaa itse kisaan. No, joka vuosinhan kisojen jälkeen tämä sama kura on jossakin määrin tapetilla, mutta itse vaan sitä toivoisi ihmisten hiljalleen ymmärtävän sen että kuin loukkaavaa se oma käytös voi muita kohtaan olla..
No mutta se siitä. Summa summarum, Fitness Classic meni meidän osaltamme hienosti ja olen hurjan ylpeä kaikista kilpailjoistani sekä tietysti Joonaksesta. Suuret kiitokset vielä Suomen Fitnessurheilu ry:lle jälkeen loistavista kisoista sekä Kristalle huoltoavusta! <3
Seuraavassa postauksessa sitten niistä EM-kisoista, jonne lähtikin lopulta enemmän kilpailijoita kun luultiin.. 😉 
M