Suunnitelmien muutoksia ja pari painavaa sanaa bloggaamisesta.

Hiphei! 
Hetki on taas edellisestä postauksesta vierähtänyt! Olen edelleen jatkanut itseni ylityöllistämistä ja samalla koittanut saada muutamia koulun rästihommia ajan tasalle, joten aikaavievien tekemisten karsiminen on sitten aloitettu täältä blogin päästä. 
Edellisessä postauksessa kirjoittelin tulevista kisasuunnitelmistani, joita ajoitettiin ensi syksyyn. Nyt kuitenkin päätimme valmentajani kanssa, että kilpailen vasta keväällä 2016, kuten itse alunperin olin ajatellutkin. Näin saan vuoden mittaisen offin ja kunnon kehityskauden itselleni ettei sitten lavalla tarvitsisi sitä samaa kuntoa käydä enää näyttämässä. 

Eilisestä olkapää-rinta treenistä. Kiitokset Monikalle kuvista! 🙂

Uuden treeniohjelmani ensimmäinen kolmen viikon kiertokin alkaa olemaan lopuillaan ja täytyy sanoa että pidän tästä uudesta ohjelmastani todella paljon. Teen siis tällä hetkellä neljä salitreeniä viikossa ja liikkeinä on pääasiassa paljon raskaita perusliikkeitä ja suoria sarjoja poislukien viimeisen viikon rest-pause-erikoistekniikan. Sarjojen toistomäärät vaihtelevat viikkokierron aikana, vaikka liikkeet pysyvätkin samoina ja itse koen tämän itselleni hyvin toimivaksi että kroppa ei ihan heti pääse tottumaan treeniin ja harjoitusvaste säilyy. 
Kroppakin tuntuu palautuvan hyvää tahtia, sillä hiki lentää ja kuukautiskiertonikin on toiminut koko ajan normaalisti. Kiloja on tähän mennessä kertynyt noin 5-6, päivästä hieman riippuen. Kaloreita ollaan nosteltu melko maltillisesti ja ilmeisesti se on sopinut kropalleni paremmin kun painokin on pysynyt melko järkevissä lukemissa ja olo on hyvä. Aamulenkeistä en ole vielä halunnut kokonaan luopua, sillä pidän niiden tekemisestä ja varsinkin nyt Joonaksen ollessa dieetillä, on mukava mennä hänen seurakseen muutaman kerran viikossa.

Aamulenkkeilijät 

Dieettiläisestä puheenollen, on kyllä hienosti lähtenyt mies kiristymään ja homma rullaamaan. Roolien vaihto on siis sujunut meillä melko helposti ja innolla odottelen että kuinka hieno paketti sieltä saadaankaan kevääksi esille. 
Asiasta aivan toiseen, mutta asia johon haluan ehdottomasti ottaa kantaa. Olen lähiaikoina ehkä lueskellut normaalia enemmän sellaisia blogeja, joita en yleensä lue, mutta eräs asia on kiinnittänyt huomioni nyt toistuvasti.
Monet bloggaajat nimittäin kirjoittavat mitä erikoisempia ruokaan liittyviä uskomuksia faktoina blogeihinsa ilman mitään oikeaa, tutkittuun tietoon pohjautuvaa perustelua. 
Jokainenhan saa toki kirjoittaa blogiinsa mitä ikinä haluaa, mutta peräänkuuluttaisin kyllä pientä vastuuta bloggaajien puolelta ajatellen sitä että koskaan ei voi tietää että kuka niitä ”faktoja” sitten lukee. 
Esimerkiksi itse koitan aina ajatella niin, että kirjoituksiani voi lukea vaikkapa nuori, fitnesslajeista vasta innostunut tyttö, jolla ei välttämättä ole vielä kovinkaan paljoa tietoa ravitsemuksesta ja luetun tekstin kriittinen tarkastelu voi olla melko mahdotonta. Itse esimerkiksi luin eräästäkin blogista viime viikolla, että 2000 kalorin ruokavalio olisi jotenkin kovinkin korkeakalorinen, mitä se ei todellakaan ole, vaan keskimääräinen aikuisen naisen (eikä tosiaan edes kovasti urheilevan sellaisen) perus saantisuositus. Ja kuten sanottu, jokainen toimikoon kuten itse haluaa ja parhaaksi näkee, mutta välttämättä kaikkea ei ehkä kannattaisi kirjoittaa blogiin kaikkien nähtäville?

Ei mikään oikea ruoka-annos vaan lisukesalaatti.

Toivottavasti kukaan ei nyt ota hernettä tästä kirjoituksestani, mutta toivon että se antaisi hieman ajateltavaa jokaiselle bloggaajalle. 

Mukavaa ja energistä viikkoa toivotellen,
Maiju

2 ajatusta aiheesta “Suunnitelmien muutoksia ja pari painavaa sanaa bloggaamisesta.”

  1. Juu, valitettavasti tähän törmää liian usein. 🙁 No kuten sanottu, jokainen hoitakoo ravitsemuksensa kuten haluaa, mutta jos sen terveelliesti haluaa tehdä, niin alle 2000kcal perusruokavaliossa (ei siis esim kisadieetillä hetkellisesti) on mielestäni aivan liian vähän.

  2. Sä oot niin oikeassa tosta 2000kcal jutusta! Oon monestakin fitness-harrastajan blogista lukenut että vastaava määrä olis jotenki "korkea kalorinen ruokavalio"…!??

Kommentointi on suljettu.