Reverse dieettausta ja omat vinkit onnistuneeseen hiilaritankkaukseen.

Hei vaan!

Eilen illalla tuli mietiskeltyä ääneen, että onko tämä mun ”mini-offi” kevään ja syksyn kisakausien välissä helppo vai jopa hiukan pelkkää offille siirtymistä hankalampi ratkaisu. Siis että kun on samaan aikaan kamala paine pitää kunto todella todella siistinä, jotta syksylle olisi mahdollisimman helppoa lähteä diettaamaan ja toisaalta kuitenkin tarve nostella niitä kaloreita ja ottaa hieman rennommin ja myös levätä tässä välissä ennen syksyn rupeamaa.. Toisaalta jos tänä vuonna en enää kisaisi, niin tuskin olisin kamalasti mitään tehnyt tässä viimeisen kolmen viikon aikana erilailla. 
Niin tai näin, huomaan että helposti tulee pyöriteltyä asioita hieman liikaakin eri näkökulmista. Ehkä siihen vaikuttaa nyt se, että kun on oman valmennuksensa ”herra” niin on hyvä katsoa tilannetta myös muusta kuin omasta näkökulmasta, mutta liika vekslaaminen ja analysointi tuskin palvelee ketään..

Morning shape 3 weeks post comp.

Toistaiseksi olen saanut nostettua hiilihydraatit sinne noin 100g / vrk ja tämän lisäksi tankkaan noin kerran viikossa, yleensä perjantaisin hiukan reilumman satsin, jotta saisin metaboliaani taas potkaistua eteenpäin. Paino heitteleekin tällä hetkellä siinä +1-3kg kisaviikon painosta, mutta lyhyt kun olen niin sehän sitten myös kropassa heti näkyy! 😀 Ennen tankkauspäivää tietysti kunto on aina ”littanimmillaan” ja nälkäkin tuntuu aina vaivaavan silloin enemmän, mutta se nyt vielä tässä vaiheessa kuuluukin asiaan. Pääasiassa olenkin pyrkinyt syömään todella tarkasti ja puhtaasti, koska minun kroppani nyt vaan toimii parhaiten ilman suurempia cheatteja tai ruokaövereitä. Tankkauspäivinäkin syön hiilihydraatit mahdollisimman puhtaista lähteistä ja välttelen rasvoja, ja proteiinitkin koitan silloin pitää alle 90g / vrk. Tankkauspäiville koitan ajoittaa aina vapaapäivän ja eväiksi varaan etukäteen yleensä riisipuuroa, riisikakkuja, banaaneja, kuivattuja taateleita (ehdoton herkkuni!), kaurahiutaleita, viinirypäleitä ja valkoista riisiä. 

Koitin kyllä joskus syödä hiukan enemmän rasvaa sisältäviä hiilihydraatin lähteitä sekä jonkun verran karkkiakin, mutta silloin kroppani vaan tuntui menevän tukkoon, paino junnasi ja ikävä olo vaivasi vielä monta päivää tankkauksen jälkeen. Tietysti nämä ovat hyvin yksilöllisiä asioita, ja kokeilemalla selviää se itselle toimivin. 
Teen myös aina tarkan ruokavaliosuunnitelman itselleni tankkauspäiväksi, jota sitten orjallisesti noudatan välttääkseni ylilyönnit sekä turhat kalorit. Mielestäni kun kuitenkin kyse on hiilihydraattitankkauksesta, eikä cheat-päivästä niin koitan mielummin toimia hyvässä yhteistyössä kroppani kanssa enkä sitä ainakaan sekoittaen. 🙂

<3 Carbs <3
Aamuaerobisia olen tiputellut matkasta 1 per viikko ja ensi viikolle taitaa osua enää kaksi kappaletta. Toisaalta näillä keleillä onkin ollut todella mukavaa aloittaa aamu auringonpaisteessa, joten ei kyllä harmita niiden paluu yhtään sitten kesäkuussa. 🙂 Salilta en vielä ole malttanut ottaa pitempää lepoa, mutta ajattelin että ensi viikon jälkeen voisi hiukan huilatakin. Nyt teen neljää heavy-tyyppistä treeniä per viikko jaksotuksella takaolka-selkä-pohkeet, rinta-olka, jalat-pakara ja kädet-vatsat ja on kyllä ollut taas mahtavaa kun treenipainot ovat hieman jo nousseet ja homma tuntuu luistavan!

Eli hyvin menee, mutta menköön. 🙂 Ja laitelkaahan taas kommenttia, että minkätyyppisiä postauksia haluaisitte lueskella, itsellä näin kisojen jäljiltä hieman ideat vähissä. 😀 Yhden tekstin ajattelin kirjoitella siitä, millaisia aerobisia yleensä kisakaudella teen, mutta en ole sitä saanut vielä valmiiksi.. Että ideoita vaan tulille! 🙂

Aurinkoista perjantaita!

Maiju

6 ajatusta aiheesta “Reverse dieettausta ja omat vinkit onnistuneeseen hiilaritankkaukseen.”

 1. Hahahah! Huikea selostus! 😀 No minäpä koitan jonkun kirjoituksen saada tästä meidän tapaamisesta aikaan, se tosin ei ehkä ollut mikään maailman pisin tarina mutta koitetaampa. 🙂

  Ja kiva hei että kyselette! 🙂 Kesällä salitreenit tehdään pääasiassa sisällä, tosin joskus jonkun treenin olen korvannut kahvakuulajumpalla ulkosalla ja aerobista/plyo-treeniä tulee kyllä tehtyä ulkosalla paljonkin. Meillä on tuossa naapurissa mahtava sprinttimäki ja urheilukenttä missä voi keksiä jos minkämoista hikijumppaa!

 2. Moikka!
  Ja kiitos kommentista! 🙂 Koitan nyt saada taas tämänkin kirjoitushomman rullaamaan hieman reippaampaan tahtiin. 🙂

  Hm, no musta ne on melko "normaalia" kokoa, tai itsellä aina xs/s-koot käytössä heheh riippuen offista ja dieetistä mutta joustavia kankaitahan ne on. Vaatteet kutistuvat aivan maksimissaan 5% joten senkään ei pitäisi vaikuttaa kokoon. 🙂

 3. Jooooo kiinnostais vähän edes kuulla taustaa että missä ja miten ootte tavanneet 😀 Muistelen että joskus olitte kirjottanut että salilla..? Mutta että kumpi näki kumman ensin ja menikö perinteisesti että Joonas ihastui vaaleaan bodyenkeliin (joka oli tosin sillon vielä bikini 😉 ) ja reenistä ei tullut mitään ja koko ajan vaan Maiju mielessä vai yllättikö Maiju ja rohkeana itsevarmana naisena meni ensin jutulle pyytämään varmistusapuja salin söpöimmältä mieheltä 😛 Hihih, ootte kyllä ihania <3 Jaaaa sitten treeneistä juttuja, miten tykkäätte treenata esim. kesällä? Kaikkee tietty tekis mieli kysellä mutta jätetään jotain yksityisyyttäkin teille :'D

 4. Moikka! Kiva jos kirjoitat usein ihan vaikka vain treeneistä ja kuulumisia.

  Mitä mieltä olet muuten Better Bodiesin mitoituksesta? Haluaisin tilata, mutta koko mietityttää kokotaulukosta huolimatta

 5. Kirjota siitä miten tapasitte Joonaksen kanssa! Ootte niin sööti pari! <3

Kommentointi on suljettu.