Kukkakaalipizza

Vaikka tässä nyt kisapreppiä elelläänkin, niin joskus kuitenkin tekee mieli vähän herkutella, joten leipaisimpa itselleni eilen omaan ruokavaliooni sopivan pizzan! 

Fitnesspizza 😀

Ensimmäisellä kisaprepilläni vuonna 2013 tein myös tätä pizzaa, mutta koska siitä on nyt jo kolmisen vuotta aikaa niin ei ohje ollut ihan tuoreessa muistissa. Pienen googlailun tuloksena löysin muutamankin ohjeen, mutta monessa niistä oli käytetty juustoa, öljyä tai keltuaisia, joten mikään ei sopinut omaan tarkoitukseeni. Olin siis suunnitellut tekeväni pizzan pohjan kukkakaalista, psyllium-kuidusta ja valkuaisista. Eli ilman rasvaa ja mahdollisimman pienellä proteiinimäärällä, jotta täytteisiin jäisi suurin osa. No, muutamaa ohjetta soveltaen tein pohjan tällä reseptillä:
200g kukkakaalia
2 valkuaista
2 tl psylliumia
Mausteina mustapippuria, valkosipuli-jauhetta & suolaa oman maun mukaan

Monissa löytämissäni ohjeissa kukkakaali joko keitettiin tai mikrotettiin ennen murustamista ja taikinan tekoa, mutta kärsimättömänä ihmisenä päätin pistää kaiken suorilta blenderissä sekaisin. 
Valmiin taikinan kaadoin leivinpaperille pellille ja paistoin 225 asteessa puolikypsäksi, jonka jälkeen lisäsin valmiiksi mittaamani täytteet. Tietysti näin dieetillä on tarkkaa että makrot menevät oikein, joten oli siinä vähän laskemista kun pohjan valkuaisetkin piti ottaa lukuun. 
Täytteinä omassa pizzassani oli:
•Tomaattimurskaa (ylimääräiset vedet kannattaa valuttaa siivilässä pois ennen pizzapohjan päälle laittoa ettei kostuta pohjaa liikaa)
•Keltaista paprikaa
•Punasipulia
•Kalkkunaleikettä
•Tonnikalaa vedessä (sama homma valutuksen kanssa kuin tomaattimurskalla)
•Raejuustoa
•Jalapenoja
Paistoin pizzaa vielä uudelleen uunissa 225 asteessa jonkun tovin (en tosiaan huomannut katsoa kelloa) ja lautasella lisäsin vielä päälle oreganoa ja rucolaa ja avot! Pizza oli valmis syötäväksi ja mielestäni oli oikein hyvääkin vielä!

Koko perheen pizza-lauantai. Poikien valmispohjat olivat vaan melko pieniä omaani verrattuna. 

Seuraavaksi haluaisin kokeilla tehdä pohjan esim Fastin maustamatonta Pancake Mixiä apuna käyttäen, mutta nyt sitä ei sattunut kaapista löytymään. Onko kellään muita hyvä reseptejä, mitä kannattaisi pohjaan kokeilla?

Herkullista sunnuntaita toivotellen,

Maiju 

2 ajatusta aiheesta “Kukkakaalipizza”

  1. Okei, voi harmi jos jäi löysäksi! Ja tosiaan sen tomaattikastikkeen täytyy olla aika "kuivaa" ettei "vesitä" sitä pohjaa. 🙂 Mutta kiva että maistui!

  2. Kokeilin tänään pohjaa nyhtökaura-tomaattikastikkeen ja rasvattoman raejuuston kanssa. Pohjani jäi aika löysäksi eikä ollut lähelläkään rapeaa pizzapohjaa. Tykkäsin siitä kuitenkin, koska maku oli lähellä kaalilaatikkoa! 😀 Kokeilen ehkä joskus uudestaankin ja koitan muistaa valuttaa kukkakaalista aluksi ylimääräisiä nesteitä pois. Toki tämä saattoi johtua myös täytevalinnastani, vaikkei kastike edes kovin löysää ollutkaan. Oli kuitenkin kiva resepti, koska pohjassa ei ollut juustoa! Sai sitten itse lisäillä päälle sen verran, kun teki mieli. 🙂

Kommentointi on suljettu.